Køb Aciclovir Uden Recept Apoteket | Aciclovir 800mg Håndkøb

Aciclovir

Brand Navne: Cymex Ultra, Virasorb
Aciclovir (200mg | 400mg | 800mg) er et middel mod herpesvirus, som virker ved at hæmme formering af virus.
Hvad er Acyclovir ?

Lægemidlet acyclovir er et meget populært middel, der bruges til bekæmpelse af herpesinfektion. Næsten alle mennesker står over for herpesvirus i løbet af deres levetid. Acyclovir anvendes som behandling for denne infektion hos både børn og voksne. På trods af at herpesinfektion er meget almindelig, bør behandlingen kun vælges af en læge på fuld tid.

Acyclovir er det første specifikke antivirale lægemiddel, der har været meget anvendt siden 1981 til behandling af herpesvirus (typer HSV–1, HSV-2) samt helvedesild og skoldkopper. HSV – 1 virus type-forårsager herpes på læber, ansigtshud og mundslimhinde. Typen af HSV-2-virus er hovedsagelig kun genital herpes, men hos 10% af patienterne kan det også være årsagen til både herpetic stomatitis og herpes på læberne.

Acyclovir virker ret svagt på andre repræsentanter for herpevirusfamilien (Epstein-Barr-virus, cytomegalovirus). Lægemidlet tolereres meget godt af børn, selv i den yngste alder, og det er også muligt at bruge det under graviditeten. Acyclovir creme eller salve er beregnet til ekstern brug og udleveres uden recept, men Acyclovir tabletter eller hætteglas til intravenøs administration bør kun anvendes som foreskrevet af en læge!

Beskrivelse

Acyclovir tilhører gruppen af antivirale lægemidler. Det er en kunstigt skabt analog af purinnukleosid. Mekanismen for dens handling er som følger: den undertrykker herpesvirus (næsten alle dens typer) i kroppen og deres yderligere reproduktion. Acyclovir anvendes til terapeutiske og profylaktiske formål til herpesinfektion hos mennesker i alle aldre.

Handelsnavn

Acyclovir er et internationalt ikke-proprietært navn, og det falder ikke altid sammen med handelsnavnet. Medicin handelsnavn behøver ikke nødvendigvis at indeholde navnet "acyclovir" selv om der er sådanne lægemidler. Nedenfor er nogle handelsnavne af acyclovir:

 • I form af tabletter kan du købe medicin som Acyclovir, Acyclovir Sandose, Acyclovir osv. De anvendes til systemisk behandling af herpesinfektion.
 • Hvis lægen har ordineret en creme eller salve med acyclovir,kan de købes under navnene.
 • Med oftalmisk herpes kræves der en øjensalve, f.eks. Hvis der kræves et lægemiddel til injektion i en vene, kan den findes under følgende navne.
 • For ikke at blive forvirret i en bred liste over medicin, er det vigtigt at konsultere en læge rettidigt. Han vil fortælle dig om korrekt brug af acyclovir og hvilken slags medicin er værd at købe.

Doseringsformer

For at gøre stoffet så bekvemt som muligt til at tage i forskellige kategorier af patienter, produceres det i forskellige doseringsformer. Der produceres flere former for acyclovir, som hver har sine egne indikationer for modtagelse. I øjeblikket er følgende doseringsformer af medicin blevet udviklet og anvendt med succes:

 • Tabletter i forskellige doser (200 mg, 400 mg, 500 mg);
 • Øjensalve 3%;
 • Creme og salve til udvortes brug 5%;
 • Lyofilisat til fremstilling af en opløsning til injektion i en vene på 250 mg i et hætteglas.

Normalt er tabletter hvide eller næsten hvide i farve, deres form er oval. Der er en risiko midt i pillerne, så de kan brydes. De Fås i blister med et andet antal stykker. Blisterne er pakket i en kasse.

Salver, cremer til ekstern brug og Øjensalve kan være hvide eller med en gullig tinge. De er pakket i et aluminiumrør eller i en mørk glasburk, så placeres medicinen i en papkasse.

Lyofilisat er et pulver i et hætteglas, som skal opløses i en af infusionsopløsningerne før brug. Flasken er anbragt i en papkasse.

Et abstrakt af medicinen er altid knyttet til medicinboksen.

Indikationer

Indikationer for brug af acyclovir medicin bør kun bestemmes af en læge. Det er umuligt at selvmedicinere, da du kan vælge det forkerte stof, skal du vælge den forkerte dosis. Desuden gør patienten ofte en fejl med diagnosen, selvom han ikke tvivler på hans retfærdighed. Indikationer for brug af acyclovir medicin varierer afhængigt af formen af lægemidlet, hvor dette lægemiddel frigives.

De vigtigste indikationer for brugen af acyclovir medicin er følgende:

 • Behandling af infektiøse læsioner i huden og slimhinderne, som er forårsaget af nederlag herpes virus (både primær og tilbagevendende genital);
 • Forebyggende formål i forhold til tilbagefald af sygdommen hos mennesker med uforstyrret immunitet og immundefekt;
 • Behandling af sygdomme som skoldkopper og helvedesild;
 • Behandling af herpetic læsioner hos børn i den første måned af livet (herunder intrauterin infektion);
 • Forebyggelse af infektion med cytomegalovirusinfektion hos patienter, der har gennemgået knoglemarvstransplantation;
 • Behandling af herpetic læsioner af hornhinden i øjnene (til okulær salve).

Kontraindikationer

Kontraindikationer til brugen af acyclovir medicin afhænger af form og dosis af lægemidlet. Men der er også generelle kontraindikationer for brugen af acyclovir medicin: overfølsomhed over for den aktive eller enhver anden bestanddel af lægemidlet.

Børn under 3 år er en kontraindikation for brugen af acyclovir i tabletter.

Inden du bruger acyclovir medicin i en hvilken som helst doseringsform, skal du omhyggeligt læse annotationen og kontraindikationerne til brugen.

Metode til anvendelse

Metoden til anvendelse af acyclovir afhænger af hvilken doseringsform patienten bruger.

Tabletter tages oralt uden at tygge. Det anbefales at drikke rigeligt med medicin med vand (mindst et glas). Ved anvendelse af acyclovirpræparater i tabletter er der ingen forskel, hvordan patienten vil drikke piller i forhold til at spise, hvilket er meget praktisk.

Salve og creme påføres den berørte hud med et tyndt lag 5 gange om dagen, det vil sige hver 4.time (ved natpause).

Lyofilisat ved fremstilling af infusioner til intravenøs administration skal først fortyndes til den ønskede koncentration. Derefter injiceres det i patientens vene ved hjælp af en infusionspumpe. Reglerne for fremstilling af opløsningen er beskrevet i instruktionerne for lægemidlet.

Øjensalve lægges med en strimmel på 1 cm bag det nedre øjenlåg 5 gange om dagen efter 4 timer. Behandlingen varer indtil genopretning plus tre dage.

Komplikationer

Når du tager medicin i terapeutiske doser under tilsyn af en specialist, er der normalt ingen komplikationer. Oftest forekommer uønskede virkninger og komplikationer hos patienter med nedsat nyrefunktion, især når de tages samtidig med nefrotoksiske lægemidler. Imidlertid er disse komplikationer normalt reversible.

Overdosering

I fordøjelseskanalen absorberes stoffet kun delvist, så en overdosis af acyclovir forekommer hovedsageligt kun, når patienten fejlagtigt drikker for meget dosis. Overdosering med ekstern brug er usandsynligt, men patienten kan fejlagtigt tage salven inde. Intravenøs overdosering kan kun forekomme, hvis der er fejl i beregningen af dosis.

Hvis patienten ikke har taget mere end 20 g af lægemidlet en gang, vil de uønskede konsekvenser sandsynligvis ikke blive registreret. Men med den systematiske anvendelse af høje doser af lægemidlet vil det være muligt at bemærke symptomerne på en overdosis af acyclovir. Disse omfatter lidelser i fordøjelseskanalen (opkastning, kvalme) samt lidelser i nervesystemet (forvirring, hovedpine).

Hvis patienten har symptomer på en overdosis af medicin, skal medicinen seponeres og søge lægehjælp så hurtigt som muligt. Symptomatisk behandling anvendes. I alvorlige tilfælde kan hæmodialyse være påkrævet.