Benadryl Håndkøb | Køb Diphenhydramine Online Uden Recept

Benadryl

Brand Navne:Diphenhydramine
Benadryl er et antihistamin, som indeholder aktivstoffet acrivastin. Det fås i håndkøb og anvendes ved overfølsomhedsreaktioner som høfeber, nældefeber, helårssnue o.lign.

Hvad er Benadryl ?

Diphenhydramin, bedst kendt i vores land som diphenhydramin, er en af de første syntetiserede H1-blokkere. Det har en tilstrækkelig høj antihistaminaktivitet og reducerer sværhedsgraden af allergiske og pseudoallergiske reaktioner. På grund af den betydelige kolinolytiske virkning har den en antitussiv, antiemetisk virkning og forårsager samtidig tørhed i slimhinderne, urinretention. På grund af lipofilicitet giver diphedrol udtalt sedation og kan bruges som sovepille. Det har en betydelig lokalbedøvende virkning, som et resultat af hvilket det undertiden bruges som et alternativ til intolerance over for novokain og lidokain. Diphenhydramin er tilgængelig i forskellige doseringsformer, herunder til parenteral anvendelse, som har bestemt sin udbredte anvendelse i nødbehandling. Imidlertid kræver en betydelig række bivirkninger, uforudsigelighed af konsekvenser og virkninger på centralnervesystemet øget opmærksomhed, når man bruger det og om muligt bruger alternative midler.

HVAD ER BENADRYL?

Benadryl er et antihistamin. Diphenhydramin blokerer virkningerne af naturlige histaminkemikalier i kroppen.

Benadryl bruges til at behandle nysen; løbende næse; kløe, tåreflåd; urticaria; udslæt; hud kløe; og andre symptomer på allergi og forkølelse.

Benadryl bruges også til at undertrykke hoste, til behandling af køresyge, til at inducere søvn og til behandling af en mild form for Parkinsons sygdom.

Benadryl kan også bruges til andre formål end dem, der er anført i denne artikel.

VIGTIGE OPLYSNINGER

Vær forsigtig, når du kører, arbejder på produktionsudstyr eller udfører andre farlige aktiviteter. Benadryl kan forårsage svimmelhed eller døsighed.

Hvis du oplever svimmelhed eller døsighed, skal du undgå disse aktiviteter. Drik alkohol i moderation. Alkohol kan øge døsighed og forårsage svimmelhed under behandling med Benadryl.

Tag ikke Benadryl, hvis du har brugt en imao (IMAO) som f.eks. Meget farlige lægemiddelinteraktioner kan forekomme, hvilket fører til alvorlige bivirkninger.

Før du drikker Benadryl, så fortæl din læge, hvis du har:

 • glaukom eller øget tryk i øjnene;
 • mavesår;
 • forstørret prostata, blæreproblemer eller vandladningsbesvær;
 • hyperaktivitet af skjoldbruskkirtlen (hyperthyroidisme);
 • arteriel hypertension eller enhver form for hjerteproblemer;
 • astmaanfald.

Det er ikke tilladt at tage Benadryl, eller du kan være nødt til at reducere dosis eller særlig overvågning under behandlingen, hvis du har nogen af de betingelser, der er anført ovenfor.

Benadryl, ifølge FDA-klassificeringen, tilhører kategori B. Det betyder, at det ikke betragtes som skadeligt for det ufødte barn. Tag ikke Benadryl uden først at tale med din læge, hvis du er gravid.

Børn er særligt følsomme over for virkningerne af antihistaminer, og bivirkninger kan forekomme hos et spædbarn. Tag ikke Benadryl uden først at tale med din læge, hvis du fodrer en baby.

Hvis du er over 60 år, kan du være mere tilbøjelige til at opleve bivirkninger fra stoffet Benadryl. Du kan få brug for lavere doser af lægemidlet Benadryl.

Vask hver dosis medicin med et helt glas vand. Benadryl kan tages før, efter eller under måltider.

Ved behandling af bevægelsessyge tages dosis normalt 30 minutter før bevægelse og derefter under måltider og før sengetid for langvarig eksponering.

Som sovende pille bør lægemidlet Benadryl tages omkring 30 minutter før sengetid.

For at sikre, at du bruger den korrekte dosis medicin, skal du måle den flydende form af lægemidlet Benadryl med en speciel måleske eller et glas og ikke med en almindelig spiseskefuld. Hvis du ikke har en måleenhed, skal du spørge apoteket, hvor du kan få den.

Tag aldrig Benadryl mere end du er ordineret. Den maksimale mængde af lægemidlet Diphenhydramin, som må tages i løbet af dagen, er 300 mg.

Opbevar Benadryl ved stuetemperatur væk fra fugt og varme.

HVAD SKER DER I TILFÆLDE AF OVERDOSERING AF LÆGEMIDLER?

Ring til en ambulance, hvis der er mistanke om en overdosis. Symptomer på overdosering af Benadryl inkluderer svær døsighed, forvirring, svaghed, tinnitus, sløret syn, udvidede pupiller, tør mund, hyperæmi, feber, rysten, søvnløshed, hallucinationer og muligvis kramper.

HVAD SKAL JEG UNDGÅ, NÅR JEG TAGER MEDICINEN?

Vær forsigtig, når du kører, arbejder på produktionsudstyr eller udfører andre farlige aktiviteter. Benadryl kan forårsage svimmelhed eller døsighed.

Hvis du oplever svimmelhed eller døsighed, skal du undgå disse aktiviteter. Drik alkohol i moderation. Alkohol kan øge døsighed og forårsage svimmelhed under behandling med Benadryl.

BENADRYL BIVIRKNINGER

Stop med at tage medicinen Benadryl og søg akut lægehjælp, hvis der opstår en allergisk reaktion (vejrtrækningsbesvær, hævelse i halsen, hævelse af læber, tunge eller ansigt eller urticaria).

Det er mere sandsynligt, at andre, mindre alvorlige bivirkninger kan forekomme.

Fortsæt med at tage Benadryl og tale med din læge, hvis du oplever:

 • døsighed, træthed eller svimmelhed;
 • hovedpine;
 • mundtørhed;
 • vanskeligheder med vandladning eller forstørret prostata.

GENERELLE OPLYSNINGER

De mest almindelige bivirkninger er: sedation og fortykkelse af bronchiale sekretioner.

Før du bruger Benadryl, skal du sørge for at informere din læge, hvis du er i behandling med et af følgende lægemidler:

 • medicin mod angst eller sovepiller, som f. eks. Halcion;
 • medicin til behandling af depression, såsom amitriptylin (Elavil), Nortriptylin (Pamelor), sertralin (amitriptylin) eller;
 • andre lægemidler, der forårsager døsighed, sløvhed, døsighed eller afslapning.

Andre lægemidler ud over dem, der er anført her kan også interagere med Benadryl. Tal med din læge og apotek, inden du tager receptpligtig eller ikke-receptpligtig medicin samt vitaminer, mineraler og urteprodukter.

Forfatter til artiklen: Læge S. Chiechi