Fluconazol Håndkøb Online | Køb Diflucan Uden Recept

Fluconazol

Brand Navne:Diflucan.
Fluconazol tilhører en gruppe lægemidler, der hedder antimykotika, og som bruges mod svampeinfektioner.


Hvad er Fluconazol ?

Fluconazol er et lægemiddel, der har en antifungal virkning.

Oversigt over præparater på det danske marked

Alle lægemidler med fluconazol er receptpligtige. Her er en oversigt over præparater med fluconazol på det danske marked:

 • Fluconazol® (pulver);
 • Fluconazol “Accord” (kapsler);
 • Fluconazol “Aurobindo” (kapsler);
 • Fluconazol “Fresenius Kabi” (infusionsvæske);
 • Fluconazol “HEXAL” (kapsler);
 • Fluconazol “KRKA” (kapsler);
 • Fluconazol “Stada” (kapsler).

Udgivelsesformular

Lægemidlet er tilgængeligt i flere former:

 • kapsler;
 • opløsning til intravenøs administration;
 • pulver til opnåelse af en suspension til oral administration.

Hvad er inkluderet i sammensætningen af Fluconazol?

Den aktive komponent er fluconasol. Stoffet absorberes perfekt i fordøjelsessystemet.

Hvad hjælper Fluconazol fra?

Lægemidlet er ordineret til at tage i nærvær af en svampeinfektion på kvinders kønsorganer. Fluconazol er effektiv til vaginal candidiasis.

Lægemidlet bør også tages til forskellige andre svampe læsioner forbundet med spredningen af Candida svampe. Denne sygdom kan udløses ved langvarig brug af antibiotika, immunosuppressiv behandling. Lægemidlet kan også ordineres til at tage til forebyggelsesformål.

Andre indikationer omfatter: cryptococcosis, neglesvamp, mykotiske læsioner i huden. Lægemidlet er ordineret til både kvinder og mænd.

Hvordan man tager Fluconazol?

I nærvær af en svampeinfektion vil det være nok at bruge 150 mg af lægemidlet. I tilfælde af vaginal candidiasis er det nødvendigt at tage 1 kapsel. Hvis sygdommen har en kronisk form, skal du tage medicinen i samme mængde 1 gang hver 4.uge. Til forebyggelsesformål er doseringen ens. Varigheden af behandlingen kan bestemmes af en specialist under hensyntagen til de særlige forhold i sygdomsforløbet. I nogle tilfælde kan dosis øges til 400 mg, og det terapeutiske forløb kan vare 1 måned.

Hvornår skal du tage Fluconazol: før eller efter et måltid?

Du kan tage stoffet til enhver tid, uanset tidspunktet for måltidet.

Hvordan drikker Fluconazol korrekt med thrush?

Med thrush vil 1 dosis være nok til at besejre sygdommen. En mærkbar forbedring i tilstanden kan ses allerede næste dag efter optagelse. Inden for 5-7 dage skal alle tegn forsvinde. Ellers anbefales det at konsultere en specialist. Hvis thrush symptomer dukker op igen efter et stykke tid, skal du tage 1 tablet 1 gang om måneden i 6 måneder.

Kontraindikationer

Du bør nægte at tage stoffet i følgende tilfælde:

 • parallel anvendelse af cisaprid og terfenadin;
 • øget modtagelighed for den sammensatte komponent.
De relative kontraindikationer omfatter perioden med graviditet og amning. I disse tilfælde tages lægemidlet med forsigtighed.

Bivirkninger og overdosering

Efter indtagelse af lægemidlet kan uønskede reaktioner sjældent forekomme, men sådanne tilfælde er stadig mulige.

Fra centralnervesystemet: hovedpine, overdreven muskelspænding.

Fra huden: en allergisk reaktion manifesteret af udslæt på huden, udseendet af smertefulde blærer, Lyells syndrom.

Fra fordøjelsessystemet: smerter i maven, kvalme, opkastning, problemer med fordøjelsesprocesserne.

Det er også muligt at overdosere med stoffet, manifesteret af paranoid adfærd og hallucinationer. I dette tilfælde skal du gøre symptomatisk behandling og skylle maven. Det skal tages i betragtning, at medicinen kommer ud med urin, så du skal bidrage til vandladningsprocessen.

Er det muligt at drikke Fluconazol under graviditeten?

Perioden med graviditet og amning er blandt de relative kontraindikationer. Hvis der ikke er noget stærkt behov, er det bedre at afstå fra at tage det. Ellers skal du konsultere en læge på forhånd.

Hvordan man tager Fluconazol til børn?

Hvis lægemidlet er ordineret til børn, kan den optimale dosis kun bestemmes af den behandlende læge under hensyntagen til sygdommens sværhedsgrad. Et barn kan ikke gives mere end 400 mg pr. Som regel gives medicinen til barnet 1 gang om dagen.

Hos spædbørn er udskillelsen af den aktive komponent langsom. Kun en specialist skal vælge dosis. I de første 14 dage fra fødslen kan barnet få medicin 1 gang om 3 dage. Fra den tredje uge af livet kan du give stoffet 1 gang hver anden dag.

Er det muligt at tage alkohol med Fluconazol?

Det er bedre ikke at tillade samtidig indtagelse af medicin og alkoholholdige drikkevarer. Dette kan være livstruende, da kroppens reaktion er umulig at forudsige.

Hvordan udskiftes Fluconazol?

Analoger af lægemidlet er: Diflusol, Fluconasol, Flusamed. Prisen på disse lægemidler er meget lavere.

Særlige instruktioner

Holdbarheden er 36 måneder fra produktionsdatoen. Suspensionen i sin færdige form kan opbevares i højst 2 uger. Opbevar det på et tørt sted ved stuetemperatur væk fra børn.

Med ekstrem forsigtighed er det nødvendigt at tage lægemidlet til patienter, der har alvorlige leversygdomme, da der er registreret tilfælde af alvorlig toksisk hepatitis. Under behandlingen skal du regelmæssigt overvåge niveauet af lever. I tilfælde af leversygdomme er det strengt forbudt at selvmedicinere, stoffet kan kun tages under konstant tilsyn af en læge. Giftig hepatitis kan være dødelig.

Hvis patienten har HIV, er der stor sandsynlighed for Lyells syndrom efter at have taget Fluconazol. Hvis en person lider af hjerte-kar-sygdomme, så er der stor sandsynlighed for arytmi, så du skal tage lægemidlet omhyggeligt.

Mange mennesker forveksler fejlagtigt stoffet med Dufalac, som ved sin handling er afføringsmiddel.
Forfatter til artiklen: Læge S. Chiechi